Kosten van een oogmeting bij een opticien

Voordat we ingaan op de kosten van een oogmeting: er zijn twee situaties waarin je niet terecht kunt bij de opticien voor een oogmeting. Als je gezondheidsproblemen ervaart, zoals irritatie van je ogen of plotseling verlies van gezichtsvermogen, verwijzen we je door naar de oogarts. Ook kinderen jonger dan 12 jaar kunnen geen oogmeting laten doen door een opticien. De ogen zijn nog zodanig in ontwikkeling, dat bij kinderen een meting gedaan moet worden door een oogarts.

Zijn er geen gezondheidsproblemen met je ogen en ervaar je echt dat je niet (meer) scherp ziet, dan kun je bij een opticien binnenstappen voor een oogmeting. De kosten van een oogmeting willen echter nogal verschillen per opticien.

De kosten voor het meten van je ogen variëren van €25,- tot €45,- voor een complete meting. Bij Hans Anders is de prijs echter lager.

Gratis oogmeting door een opticien bij Hans Anders

Toegeven dat je zicht minder geworden is, kan best confronterend zijn. Hans Anders wil iedereen die ook maar een klein beetje twijfelt aan zijn of haar gezichtsvermogen graag helpen. We maken de drempel om binnen te stappen daarom letterlijk en figuurlijk zo laag mogelijk.

Een van de speerpunten is dat je bij Hans Anders gratis een oogmeting opticien kunt laten uitvoeren. Je leest het goed, bij Hans Anders is het meten van je ogen gratis. En dat niet alleen, een oogmeting laten doen is ook altijd vrijblijvend.

Een gratis oogmeting is ideaal als je niet zeker weet of je een bril of contactlenzen nodig hebt. Je kunt zomaar eens een controle laten uitvoeren. Blijkt dat je nog optimaal ziet en je geen bril of contactlenzen nodig hebt? Dan nemen we gewoon weer afscheid van elkaar. Zo simpel is het.

We bieden onze oogmeting gratis aan, maar we doen geen concessies in kwaliteit. De metingen worden bij Hans Anders altijd gedaan door een van onze 350 gediplomeerde opticiens.

Wanneer een oogmeting

Zie je nog wel scherp op iedere afstand? 

Wanneer heb je voor het laatst je ogen op laten meten?

Twijfel je aan je gezichtsvermogen of draag je een bril of contactlenzen en is het langer dan twee jaar geleden dat je je ogen op hebt laten meten, dan doe je er goed aan een afspraak te maken.

Bij Hans Anders zijn er geen kosten voor het meten van je ogen. Loop dus eens binnen of efficiënter: maak online een afspraak, dan hoef je niet te wachten in de winkel.