Beeldschermglazen: focus op je werk

Bril op, bril af op je werk, hoofd iets achterover, knijpen met de ogen of juist in je beeldscherm kruipen…Herkenbaar? Iets goeds afleveren begint met goed kunnen zien. De beeldschermglazen worden door de opticien van Hans Anders daarom precies afgestemd op die afstand die je het meest voor je dagelijkse werkzaamheden nodig hebt: bijvoorbeeld de afstand tot je laptop, beeldscherm of het precisiewerkje op tafel.

Je werk niet goed kunnen zien is niet alleen lastig, regelmatig slecht zicht kan ook  vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaken. Wie door een varifocus bril naar een beeldscherm moet kijken, heeft al gauw de neiging om het hoofd iets achterover te buigen omdat het leesgedeelte onderin de bril zit. Een houding die bepaald niet comfortabel is en ook spier- en gewrichtsklachten kan veroorzaken. De bril die je draagt om veraf scherp te zien, is lang niet altijd geschikt om ook alles op je beeldscherm helder te kunnen zien.. En met een leesbril heb je de neiging om veel te dicht op je werk te kruipen. De speciale beeldschermglazen lossen dat bijna dagelijks terugkerende probleem op, welk werk je ook doet: voor elk werk of elke hobby hebben we precies de goede oplossing!

Elke werkplek is anders. En dus ook de afstand tot wat je scherp moet zien. Wie vaak precisiewerk op de millimeter moet leveren, zoals een horlogemaker of een juwelier, zit bijna met zijn neus op zijn werk. Bij beeldschermgebruikers is de afstand tot hun werk wel een halve armlengte. En als je regelmatig presentaties geeft of vergadert, wil je je beeldscherm én de ruimte goed zien. Beeldschermglazen biedt voor al die omstandigheden precies de op maat gesneden oplossing.

 

1. Onze Workforce Nearview beeldschermglazen zijn perfect voor mensen met werk of een hobby waar ze bijna letterlijk met de neus boven op zitten. Horlogemakers of juweliers bijvoorbeeld, maar ook fanatieke puzzelaars en hobbyïsten die op de millimeter werken. Alle precisiewerkers dus! De glazen geven goed zicht op een zo breed mogelijke zone dichtbij, maar het beeld blijft ook scherp tot 1 meter afstand.

2. De Workforce Midview is ideaal voor computerwerk. Perfect zicht op je beeldscherm of laptop, maar ook op bijvoorbeeld aantekeningen of een whiteboard. Alles tussen 40 centimeter en twee meter haarscherp in beeld dus. Voor iedereen die regelmatig achter een scherm zit, en daarvan ook weer opkijkt, bijvoorbeeld om aantekeningen te checken of met een collega te overleggen. Of het beeldschermgebruik voor werk of hobby is, deze beeldschermglazen geven altijd haarscherp beeld.

3. De Workforce Longview beeldschermglazen zijn geknipt voor het scherp zien van een beeldscherm, maar geven ook een goed zicht op alles wat zich verderop afspeelt, bijvoorbeeld een whiteboard of presentatie. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld veel moeten vergaderen en presentaties bijwonen of verzorgen.