Naast een 'gewone' bril, is een beeldschermbril handig

Voorkom nek- of rugklachten

Heb je een leesbril, een varifocusbril of een bril voor veraf? Dan kan het zijn dat je tekst op je beeldscherm niet zo goed kunt lezen. Dat komt omdat het beeldscherm een heel andere leesafstand heeft dan een boek of de krant. Lastig, als je de hele dag met de computer werkt. Extra vervelend als je er zelfs klachten door krijgt, zoals rug- of nekklachten. We leggen uit hoe een beeldschermbril je klachten kan verhelpen.

De leesbril

Heb je een leesbril? Dan heb je scherp zicht op maar één afstand: die van je ogen naar je boek. Maar werk je met de computer? Dan wil je niet alleen je aantekeningen, maar ook je toestenbord én je beeldscherm scherp zien. Wat de meeste mensen dan doen, kun je zien op het onderstaande plaatje: je gaat turen en je past je houding aan. Je ziet meteen dat dit een vermoeiende, onnatuurlijke houding is. Logisch dat je aan het einde van de dag nek- of rugklachten hebt.

De varifocusbril

Heb je een varifocusbril? Dan gebruik je het onderste deel van je bril om te lezen. Om je beeldscherm goed te zien, moet je je hoofd iets achterover buigen. Zeker als je een hele dag achter de computer zit, kun je daardoor spier- en gewrichtsklachten krijgen.

Beeldschermbril

De beeldschermbril

Overigens, niet alleen voor beeldschermwerk is een beeldschermbril handig. Ben je muzikant, juwelier, puzzelaar, speel je graag een gezelschapsspelletje of heb je een intensieve kantoorbaan waarbij je computerwerk afwisselt met vergaderingen en presentaties? Ook dan kan het zijn dat je met een beeldschermbril veel comfortabeler scherp ziet. Voor de beeldschermbril (ook wel computerbril genoemd) kun je bij ons namelijk kiezen uit types Workforceglazen voor verschillende toepassingen.

Op beeldschermglazen adviseren we een speciale coating die het langdurig turen naar schermen comfortabeler maakt: Blue Filter.