Gratis oogmeting of hoortest afspraak • Gratis verzending op alle contactlenzen
Check icon Doel afspraak
Step line
Check icon Winkel en tijd
Step line
Check icon Gegevens

Vertel ons meer

1. Draag je al lenzen?

Extra informatie

Het is een veelgestelde vraag: kinderen en contactlenzen, gaat dat wel samen? De huidige generatie contactlenzen is zo soepel en zuurstofdoorlatend dat kinderen vanaf 8 jaar lenzen kunnen dragen. Maar belangrijker is of een kind de discipline heeft om goed en hygiënisch met lenzen om te gaan. Stel jezelf de volgende vragen: Is je kind in staat om de lenzen dagelijks schoon te maken? Verwacht je dat je hij of zij de lenzen zelf veilig in en uit kan doen? Kan je kind de verantwoordelijkheid dragen om steeds zelf de handen te wassen en niet met de lenzen in te gaan slapen? Als je op deze drie vragen ja kunt antwoorden, hoeft niets je kind ervan te weerhouden om contactlenzen te dragen. Maak gerust een afspraak met de lenzenspecialist bij jou in de buurt!

Gezonde ogen en een haarscherp gezichtsvermogen. We beseffen niet altijd hoe belangrijk dit is, totdat je klachten krijgt. Heb je last van oogirritaties, twijfel je of je nog wel scherp ziet of ben je gewoon toe aan een lenscontrole? Aarzel niet en maak een afspraak met jouw contactlensspecialist.

Draag je al lenzen? Dan adviseren we je om de lenzen uit te doen voor de controle, tenzij de specialist anders aangeeft. Neem je lenzen wel mee zodat we naar je ogen kunnen kijken mét en zonder lenzen.

De deskundige opticien zal met speciale meetapparatuur de sterkte en afwijking van je ogen meten. Dat gebeurt voor zowel ieder oog afzonderlijk als voor beide ogen samen. Ook zal hij of zij de eventuele cylindersterkte en de samenwerking tussen je ogen bepalen. Dat alles dient om een zo optimaal mogelijk gezichtsveld te creëren.

Na afloop zal de opticien zijn of haar bevindingen met je delen en eventuele vragen beantwoorden. Je ontvangt gratis advies over de verschillende soorten lenzen, en over welke voor jou het meest geschikt zijn. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met je persoonlijke wensen en levensstijl.