Afspraak maken met een opticien of audicien

Maak hier gemakkelijk een afspraak voor een oogmeting (voor een bril), een lensafspraak, een hoortest of de aankoop van hoortoestellen.

Wil je je bril laten afstellen of repareren, of je bril, lenzen of hoortoestel(len) ophalen? Kom gewoon langs in de winkel.

Lees hier hoe we jou een verantwoord winkelbezoek bieden.

Afspraak maken

Een afspraak maak je eenvoudig online, zo voorkom je een wachtrij. Wil je een afspraak aanpassen? Dat kan via Mijn Hans Anders

Oogtest afnemen

Denk je er weleens aan om je ogen te laten testen? Misschien is het nu het juiste moment. Via onze afspraken pagina maak je eenvoudig online een afspraak voor een oogmeting. Wat gebeurt er tijdens een oogtest?

Bij een oogcontrole meet de opticien niet alleen de sterkte van je ogen, maar let hij of zij tevens op eventuele afwijkingen en aandoeningen. Zo kan het gebeuren dat uit de oogmeting blijkt dat je een cylinder nodig hebt. Een oogtest is raadzaam voor mensen van alle leeftijden. Als achteraf blijkt dat je een (andere) bril of lenzen nodig hebt, kun je rekenen op een gratis en gedegen advies bij Hans Anders.

Gratis oogmeting

Het is een veelgestelde vraag: zijn er kosten aan een oogmeting verbonden? Als je via onze afspraken pagina een afspraak maakt, dan zijn er geen kosten aan de oogmeting verbonden. Bovendien is deze gratis oogmeting geheel vrijblijvend en verplicht het je tot niets. Wil je niet direct na je oogtest nieuwe lenzen of een bril aanschaffen? Neem dan gerust de tijd om er nog eens rustig over na te denken.

Test of je een bril nodig hebt

Twijfel je of je een bril nodig hebt? In dat geval is een gratis oogmeting een betrouwbare manier om daarachter te komen. Om je oogtest zo succesvol mogelijk te laten verlopen is een goede voorbereiding cruciaal. Maak dus tijdig een afspraak en kies bij voorkeur een moment waarop je je fit en uitgerust voelt. Gebruik je medicijnen? Stel de opticien daar zeker van op de hoogte, want medicijngebruik kan van invloed zijn op je ogen. Een gratis oogmeting verloopt in meerdere stappen. Daarbij zal de opticien kijken naar je persoonlijke klachten en voorkeuren. Ook zal hij of zij je ogen onderzoeken, de scherpte controleren en het linker- en rechteroog zowel apart als samen opmeten. Na afloop van de oogtest zal de opticien samen met jou de mogelijkheden bespreken. Ga je voor een bril? In dat geval kun je alvast op zoek gaan naar een brilmontuur dat bij je gezichtsvorm past. Uiteraard kun je daarbij rekenen op een persoonlijk advies.

Oogmeting kinderen

Klaagt je kind over hoofdpijn? Merk je dat hij of zij wel erg dicht op het computerscherm zit? Geeft de juf of meester aan dat je kind de letters of cijfers op het bord niet goed kan zien? Het zijn allemaal aanwijzingen dat je zoon of dochter mogelijk aan een bril toe is. De ogen van kinderen tot 12 jaar zijn nog sterk in ontwikkeling. Opticiens mogen daarom geen oogmeting voor kinderen tot 12 jaar uitvoeren. Hans Anders verwijst ouders met kinderen tot 12 jaar naar de oogarts. Wij adviseren om via de huisarts een afspraak bij de oogarts te maken, in verband met de vergoeding door de zorgverzekeraar. De oogarts maakt een brilrecept van de oogmeting. Dit kun je vervolgens meenemen naar onze winkel. Op basis van de gegevens op het brilrecept weten onze opticiens exact welke brilsterkte je kind nodig heeft. Natuurlijk adviseren wij je graag over de mogelijkheden, de glazen en de prijzen. Bovendien vind je bij je plaatselijke opticien een groot assortiment aan hippe kinderbrillen. Aarzel dus niet om alvast te komen kijken en passen bij Hans Anders.
Twijfel je aan je gehoor? Maak dan een afspraak voor een gehoortest. Of ben je op zoek naar advies voor een hoortoestel? Maak dan een hoortoestelafspraak.

Lees meer Tekst verbergen