Kleurlenzen of cosmetische lenzen zijn een uitkomst voor iedereen die voor een dag blauwe ogen wil. Of bruine. Of groene. Je doet de kleurlens in en voilà. Je hebt precies de kleur ogen die je wilt hebben! Maar waar moet je op letten?

Kleurlenzen met en zonder sterkte

Kleurlenzen met en zonder sterkte

Zie kleurlenzen als gewone lenzen, maar dan met een geprinte iris erop. De iris is het gekleurde deel van je oog. Kleurlenzen zijn in bijna elke sterkte leverbaar, van min 0,5 tot min tien.

Op dit moment heeft Hans Anders geen kleurlenzen in het assortiment opgenomen. Dit komt door de hoge eisen die wij stellen aan de kwaliteit en zuurstofdoorlaatbaarheid van onze lenzen. Zorg dat je daar altijd goed op let voordat je kleurlenzen koopt.

Kleurlenzen voor Halloween

Kleurlenzen zonder sterkte worden veel verkocht met Halloween of voor een spookfeest. Neem nou rode kleurlenzen. Of witte. Dat ziet er direct hartstikke eng uit! 

Kleurlenzen zonder sterkte worden ook wel partylenzen genoemd.

Wat zijn torische kleurlenzen?

Torische kleurlenzen zijn gekleurde contactlenzen met cilindersterkte. Net als bij gewone zachte lenzen kun je ook kleurlenzen kiezen als je ogen een cilinder nodig hebben. 

Torische lenzen zijn lenzen die de cilinderafwijking van je ogen corrigeren. Kies je voor torische kleurlenzen, dan zijn dit daglenzen. Die verbeteren je kijkcomfort, zijn handig in het gebruik en extra hygiënisch.

Hoe doe je kleurlenzen in?

Of je kleurlenzen nu wit, groen, blauw, bruin of rood zijn; voor het inzetten maakt het niet uit. Kleurlenzen doe je in zoals normale lenzen. Kies een goede vloeistof voor zachte contactlenzen. Heb je normaal geen lenzen in en gebruik je de kleurlenzen voor één avond? Even oefenen met inzetten vooraf is aan te raden. Dan weet je zeker dat het lukt.

Kleurlenzen kopen

Wij hebben heel veel lenzen. Een super ruime keuze. Stuk voor stuk van topkwaliteit. Geen kleurlenzen helaas, maar we geven je hier graag advies over. Heb je dus vragen? Loop gerust binnen bij de opticien bij jou in de buurt!