Kleurlenzen of cosmetische lenzen zijn een uitkomst voor iedereen die voor een dag blauwe ogen wil. Of bruine. Of groene. Je doet de kleurlens in en voilà. Je hebt precies de kleur ogen die je wilt hebben!

Kleurlenzen met en zonder sterkte

Kleurlenzen met en zonder sterkte

Zie kleurlenzen als gewone lenzen, maar dan met een geprinte iris erop. De iris is het gekleurde deel van je oog. Kleurlenzen zijn in bijna elke sterkte leverbaar, van min 0,5 tot min tien.

De kleurlenzen van Hans Anders zijn altijd zachte daglenzen, oftewel wegwerplenzen. Ze zijn bedoeld voor scherp zien van veraf. Naast kleurlenzen op sterkte zijn er ook kleurlenzen zonder sterkte te koop.

Kleurlenzen voor Halloween

Kleurlenzen zonder sterkte worden veel verkocht met Halloween of voor een spookfeest. Neem nou rode kleurlenzen. Of witte. Dat ziet er direct hartstikke eng uit! 

Kleurlenzen zonder sterkte worden ook wel partylenzen genoemd. Gekleurde lenzen in en feesten maar.

Wat zijn torische kleurlenzen?

Torische kleurlenzen zijn gekleurde contactlenzen met cilindersterkte. Net als bij gewone zachte lenzen kun je ook kleurlenzen kiezen als je ogen een cilinder nodig hebben. 

Torische lenzen zijn lenzen die de cilinderafwijking van je ogen corrigeren. Kies je voor torische kleurlenzen, dan zijn dit daglenzen. Die verbeteren je kijkcomfort, zijn handig in het gebruik en extra hygiënisch.

Hoe doe je kleurlenzen in?

Of je kleurlenzen nu wit, groen, blauw, bruin of rood zijn; voor het inzetten maakt het niet uit. Kleurlenzen doe je in zoals normale lenzen. Kies een goede vloeistof voor zachte contactlenzen. Heb je normaal geen lenzen in en gebruik je de kleurlenzen voor één avond? Even oefenen met inzetten vooraf is aan te raden. Dan weet je zeker dat het lukt.

Kleurlenzen kopen

De meeste winkels van Hans Anders verkopen bruine, blauwe en groene kleurlenzen. Ook witte kleurlenzen en rode lenzen zijn verkrijgbaar. Soms moet je de kleurlenzen vooraf bestellen. Dit is bijvoorbeeld zo als je kleurlenzen op sterkte of torische kleurlenzen wilt. 

Lees hier meer over alle soorten lenzen die er te krijgen zijn. Heb je nog vragen? Loop gerust binnen bij de opticien bij jou in de buurt!