Wat is het Bril Garant Plan?

Het Bril Garant Plan is een verzekering voor een (zonne)bril op sterkte van Hans Anders. De verzekeraar van het Bril Garant Plan is Chubb Insurance Company of Europe SE. De bril op sterkte is verzekerd tegen schade, breuk, diefstal en verlies. Het Bril Garant Plan is alleen beschikbaar via Hans Anders en uitsluitend voor brillen die bij Hans Anders gekocht zijn.
 

Bril Garant Plan afsluiten, ingangsdatum en looptijd

Je kunt het Bril Garant Plan uitsluitend afsluiten bij aanschaf van je bril in een Hans Anders winkel, uiterlijk op het moment dat je de bril komt ophalen. Het Bril Garant Plan gaat in op de dag dat je je bril ophaalt. De looptijd is 2 jaar. 
 

Wat kost het Bril Garant Plan?

De premie voor deze verzekering is een eenmalig bedrag:

Hoe groot is het eigen risico?

Het eigen risico in het geval van een schade bedraagt 20% en in geval van een verlies of diefstal 30% van de oorspronkelijke aankoopprijs van je bril. In beide gevallen geldt een minimum van 15,- bij een enkelvoudige bril en 30,- bij een varifocusbril. Met de oorspronkelijke aankoopprijs wordt bedoeld de prijs die voor de verzekerde bril betaald is, nadat eventuele kortingen en acties verrekend zijn en voordat eventuele vergoedingen van de zorgverzekeraar verrekend zijn.
 

Wat wordt er uitgekeerd?

Het Bril Garant Plan keert uit in natura. Dit betekent dat je bril wordt gerepareerd of dat je dezelfde of een gelijkwaardige bril krijgt, mocht er iets met je nieuwe bril gebeuren. Als er een nieuw montuur nodig is, dan moeten de originele glazen in het montuur passen. Als er nieuwe glazen nodig zijn, dan worden deze besteld in dezelfde sterkte en met dezelfde glasopties als de oorspronkelijke glazen. Kies je voor een duurder montuur, dan betaal je de meerprijs.
 

Hoe kan ik gebruik maken van de 10% korting?

Na afloop van je Bril Garant Plan heb je 2 maanden de tijd om een nieuwe bril uit te zoeken met 10% korting. Je hoeft dit niet in je agenda te zetten. We zullen je hierover tijdig informeren, zodat je ook echt van dit voordeel kunt profiteren. 
 

Wat dekt mijn WA- of inboedelverzekering?

In veel gevallen is schade of verlies van de bril uitgesloten van dekking op je WA- of inboedelverzekering. Op een inboedelverzekering zijn meestal alleen zaken in en rond je huis verzekerd. Het Bril Garant Plan is specifiek ontwikkeld voor het verzekeren van brillen (op sterkte), ook buitenshuis en tijdens reizen in het buitenland. 
 

Wat wordt er niet verzekerd?

Je bent onder andere niet verzekerd tegen schade veroorzaakt door slijtage, onvoldoende zorg, onverantwoordelijk gedrag en opzet. In de voorwaarden kun je precies lezen wat we niet verzekeren.


Bij wie kan ik terecht voor schade of vragen over de verzekering?

In al deze gevallen kunt je terecht bij een Nederlandse Hans Anders vestiging, indien mogelijk bij de vestiging waar je de bril gekocht hebt. Wellicht kun je je antwoord vinden in de voorwaarden. En natuurlijk kun je ook contact opnemen met de klantenservice. 
 

Bij welke verzekeraar ben ik verzekerd?

Dekking wordt geboden door Chubb Insurance Company of Europe SE (new.chubb.com). Geregistreerde branche: Wegalaan 43, 2132 JD Hoofddorp, Nederland – Postbus 704, 2130 AS Hoofddorp, Nederland. K.v.K. Amsterdam 34322621. Namens de Minister van Financiën wordt het toezicht uitgeoefend door De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Geregistreerde onderneming: One America Square, 17 Crosswall, Londen, EC3N 2AD, Engeland. Een Europese naamloze vennootschap met statutaire zetel in Engeland en Wales onder Company Number SE13. Geautoriseerd door de Prudential Regulation Authority in Engeland.
 

Welk recht is op de brilverzekering van toepassing?

Nederlands recht is op de brilverzekering van toepassing. 
 

Bij wie kan ik terecht voor klachten over de verzekering?

Bij klachten over de bemiddeling, totstandkoming en uitvoering van deze verzekering kunt je terecht bij een Hans Anders vestiging of de verzekeraar, Chubb Insurance Company SE, Wegalaan 43, 2132 JD Hoofddorp, informatie@chubb.nl. 
Indien je niet tevreden bent over de afhandeling van de klacht, kun je een juridische procedure starten of contact opnemen met Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, Postbus 93257, 2509 AG Den Haag, www.kifid.nl. 


 

Dekking wordt geboden door Chubb Insurance Company of Europe SE. Aan de hier vermelde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking is afhankelijk van de voorwaarden van de specifieke polis. Voor promotionele doeleinden worden alle binnen de Chubb Groep opererende verzekeringsmaatschappijen als Chubb aangeduid. new.chubb.com 

CHUBB INSURANCE COMPANY OF EUROPE SE 
Geregistreerde Nederlandse branche: Wegalaan 43, 2132 JD Hoofddorp, Nederland – Postbus 704, 2130 AS Hoofddorp, Nederland. K.v.K. Amsterdam 34322621. Namens de Minister van Financiën wordt het toezicht uitgeoefend door De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Geregistreerde onderneming: One America Square, 17 Crosswall, Londen, EC3N 2AD, Engeland. Een Europese naamloze vennootschap met statutaire zetel in Engeland en Wales onder Company Number SE13. Geautoriseerd door de Prudential Regulation Authority in Engeland.