Gratis verzending

vanaf 25,-

Gratis retourneren

van je online bestelling

Gratis lenscontrole

bij contactlensspecialist

Veilig bestellen

en betalen

Maandlenzen

Maandlenzen zijn comfortabele, zachte contactlenzen die je 30 dagen kunt dragen. Bij Hans Anders zijn ze niet alleen van goede kwaliteit maar ook voordelig.

Filteren

Een maandlens is een zachte lens die één maand meegaat. Daarna vervang je de contactlenzen eenvoudig door nieuwe van gelijke sterkte. De voordelen van maandlenzen zijn talrijk. Zo zijn goede maandlenzen duurzaam, comfortabel en een stuk goedkoper dan daglenzen.

Maandlenzen kunnen meerdere weken achter elkaar gebruikt worden. Ze zijn net als daglenzen dun, zuurstofdoorlatend en hebben een hoog draagcomfort. Maandlenzen dragen is voordelig, want het is al mogelijk vanaf 2,35 euro (per oog, per maand).

Verschillende soorten maandlenzen

Bij Hans Anders kun je zowel in onze winkels als online terecht voor diverse soorten maandlenzen van verschillende materialen. We hebben enkelvoudige en multifocale contactlenzen die zijn gemaakt van siliconen of siliconen hydrogel, met verschillende water percentages en zuurstofdoorlatendheid. Zo is er voor ieder oog en iedere voorkeur de perfecte maandlens te vinden, van ons eigen merk Easy Wear tot bekende topmerken. Je kunt ook bij Hans Anders terecht als je maandlenzen met cilinder (torische lenzen) nodig hebt!

Eigenschappen van maandlenzen

Maandlenzen draag je overdag. Als je naar bed gaat, doe je de lenzen uit. Het is belangrijk voor de gezondheid van je ogen om ze na gebruik goed schoon te maken met lenzenvloeistof en ze daarna te bewaren in een lenzendoosje.

Multifocale maandlenzen

Multifocale maandlenzen (ook wel bifocale of varifocale maandlenzen) zijn ideaal voor mensen met een leesbril. Ze corrigeren bijziendheid en verziendheid in één. Met maandlenzen multifocaal kun je jouw leesbril voortaan gerust thuislaten. Multifocale maandlenzen zorgen dat je zowel veraf (tijdens het autorijden) als dichtbij (tijdens het lezen) goed kunt zien.

Maandlenzen op maat

Als het om jouw gezichtsvermogen gaat, zijn geen twee ogen hetzelfde. De fabricage van maandlenzen is daarom vooral maatwerk. Een goede maandlens is nauwkeurig aangepast aan de sterkte van jouw ogen. Wil je zeker zijn van de juiste sterkte contactlenzen? Maak dan eerst eens een afspraak bij de oogarts voor een oogmeting. Maandlenzen op sterkte zijn leverbaar in tal van parameters, variërend van -0,5 (licht bijziend) of +0,5 (licht verziend) tot zeer hoge sterktes.

Maandlenzen of weeklenzen?

Zachte lenzen zijn globaal verkrijgbaar in drie soorten: maandlenzen, weeklenzen en daglenzen. Van deze drie opties is de maandlens nog altijd het populairst. Toch maakt ook de weeklens een opmars, omdat die zowel overdag als 's nachts gedragen kan worden. De maandlens staat bekend om zijn eenvoud en goede aanpassing op het oog. En niet onbelangrijk: maandlenzen zijn relatief goedkoper in gebruik.

Goedkope maandlenzen

Maandlenzen helpen je om de wereld glashelder te kunnen zien. Het enige nadeel is dat daar vaak een prijskaartje aan hangt. Reden temeer dus om op zoek te gaan naar een interessante prijs voor maandlenzen. Voor de goedkoopste maandlenzen hoef je nu de deur niet meer uit, je bestelt ze eenvoudig online.

Maandlenzen kopen

Zachte lenzen bestellen is online nu eenvoudiger dan ooit. Geef het gewenste merk en type maandlens aan, kies de juiste sterkte en correctiewaarden en plaats de maandlenzen in jouw winkelmandje.

Zachte maandlenzen kun je bij Hans Anders gemakkelijk online en in de winkels bestellen. Ze zijn er al vanaf 2,35 euro (per oog, per maand). Kijk ook eens naar ons Lens Totaal Plan, waarmee je gemakkelijk en voordelig je lenzen en vloeistof bij elkaar spaart. Wil je je ogen laten controleren of advies over de maandlenzen die het beste bij jou en je ogen passen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met een deskundige lenzenspecialist bij jou in de buurt. Ook als je vragen hebt over je lenzen of een extra controle nodig hebt, ben je altijd welkom bij onze specialist.