Een gehoortest: wacht er niet mee!

Bijna iedereen krijgt op den duur te maken met gehoorverlies. Van de mannen en vrouwen boven de 65 heeft een op de drie te maken met en gehoorverlies van minimaal 35 decibel aan het beste oor. Met zulk gehoorverlies is een gesprek op een drukke verjaardag moeilijk te volgen. Toch wachten veel mensen met het doen van een gehoortest. Eeuwig zonde! Hoe eerder je een gehoortoestel neemt, hoe langer je gehoor goed blijft. Bovendien worden hoortoestellen steeds kleiner, waardoor je ze tegenwoordig nauwelijks ziet. 

De voordelen van een hoortoestel

Eén voordeel van een hoortoestel is evident: je hoort er beter door. Een hoortoestel zorgt er echter ook voor dat je beter blijft horen. Door een hoortoestel blijven je hersenen gewend aan dagelijks geluid. Ze blijven getraind om specifieke geluiden te herkennen. Daarnaast kan een verminderd gehoor zeer vermoeiend zijn. Je moet je tenslotte veel meer inspannen om iets te horen.

Zo werkt een hoortoestel

Een hoortoestel zorgt er vanzelfsprekend voor dat je beter hoort, maar dat doet hij niet door alle geluiden te versterken. Onze audicien stemt de instellingen van het hoortoestel af op jouw gehoorverlies. Zo worden alleen de tonen versterkt die je niet goed hoort. Heb je moeite met het verstaan van gesprekken in drukke ruimtes? Moderne hoortoestellen herkennen het geluid van stemmen, waardoor je het gesprek beter hoort maar achtergrondgeluiden niet veranderen.

Het beste hoortoestel voor jou

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Welk hoortoestel het beste bij je past, ligt aan de mate van gehoorverlies en persoonlijke voorkeur.

AHO: Achter het oor-hoortoestellen Een AHO-hoortoestel bevestig je achter het oor. De toestellen zitten comfortabel en zijn geschikt voor elke mate van gehoorverlies.

IHO: In het oor-hoortoestellen De naam zegt het al: IHO-hoortoestellen bevinden zich in het oor. Het ontwerp is subtiel, waardoor je er bijna niets van ziet. Dit type hoortoestel is niet afdoende bij heftig gehoorverlies.

CIC: In de gehoorgang-toestel Een hoortoestel in de gehoorgang is alleen geschikt bij licht gehoorverlies. Het voordeel: een CIC-hoortoestel is nagenoeg onzichtbaar.

Batterijen voor hoortoestellen

Door nieuwe technologieën duurt het tegenwoordig veel langer voordat je de batterijen van je hoortoestel moet vervangen. Bij de meeste moderne hoortoestellen kun je zo'n 10 dagen vooruit met nieuwe batterijen. Hoe je de batterijen vervangt, verschilt per hoortoestel, maar het is altijd een fluitje van een cent. Heb je nieuwe batterijen nodig voor een hoortoestel? Hier vind je ze allemaal. Toch hulp nodig bij het vervangen van de batterijen of weet je niet welke batterijen je nodig hebt? De audiciens in onze winkel helpen je met alle liefde.

Een gratis gehoortest bij Hans Anders

Wil je weten of jij baat hebt bij een hoortoestel? Bij ons weet je het binnen een uurtje. Onze gediplomeerde audiciens zetten een koptelefoon bij je op en laten je verschillende piepjes horen. Jij geeft vervolgens aan wat je wel en niet hoort. Zo stelt de audicien vast of je last hebt van gehoorverlies en, zo ja, welke tonen je minder goed hoort. Op basis daarvan geeft de audicien je een advies voor een hoortoestel. Een gehoortest is bij Hans Anders altijd gratis.

Maak hier een afspraak voor een gratis gehoortest bij een Hans Anders winkel bij je in de buurt.