5x Zeker Garantie

100% tevreden met je bril of contactlenzen

Een bril of contactlenzen koop je niet dagelijks en je wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij maken het je gemakkelijk en bieden je zekerheid, met onze 5x Zeker Garantie. Vanzelfsprekend bieden we je de kwaliteitsgarantie (fabrieksgarantie). Daarmee heb je 2 jaar lang garantie op productie- en materiaalfouten. Uiteraard gelden ook de wettelijke garantierechten die je als koper hebt. Bij Hans Anders heb je bovendien recht op de 5x zeker garantie. Daarover lees je hieronder meer.

Vragen?

wellicht staat hier je antwoord
Veel gestelde vragen

Klantenservice

kunnen we je helpen?
Neem contact op
#1 zeker de juiste sterte
verandert je sterkte snel?

1. Verandert je sterkte snel?

Geen probleem. Met onze zichtgarantie vervangen we je glazen of lenzen als bij een nieuwe oogmeting blijkt dat je sterkte binnen een jaar met 0,75 dpt of meer is veranderd.

Wij bieden je de zekerheid dat je brilglazen of contactlenzen de juiste sterkte hebben. Als onze opticien vaststelt dat je oogsterkte binnen een jaar na het aanmeten voor één of twee ogen is veranderd met 0,75 dpt. of meer, dan vervangen wij kosteloos de brilglazen of contactlenzen.

Tegen bijbetaling kun je dan kiezen voor een ander montuur en/of extra glasopties. De garantie geldt niet als je oogsterkte is veranderd door ziekte of medicatie die invloed heeft op je oog. De garantie geldt ook niet als je oogsterkte anders is tijdens zwangerschap en bij gebruik naast of ter vervanging van vormstabiele (harde) lenzen.

Toch liever een ander montuur?
Ruilen is geen probleem

2. Toch liever een ander montuur?

Als je binnen twee weken nadat je je bril hebt opgehaald terugkomt, mag je eenmalig je montuur ruilen. Let wel even op dat je montuur niet is beschadigd.

Wij bieden je de zekerheid dat je het juiste montuur kiest. Want zit het montuur toch niet lekker, of ben je er om een andere reden niet tevreden mee, dan mag je het montuur binnen twee weken na het ophalen van de bril eenmalig ruilen voor een ander montuur.

Is dat montuur duurder? Dan betaal je het verschil bij. En kies je voor een goedkoper montuur dan ontvang je het verschil terug. Je houdt de glazen, dus het nieuwe montuur moet voor deze glazen geschikt zijn. Ook mag het montuur dat je wilt ruilen natuurlijk niet zijn beschadigd.

Monturen thuis passen
Op je gemak thuis passen

3. Monturen thuis passen

Neem gerust 3 monturen mee naar huis. Handig als je wilt zien of het montuur bij je kleding past. Of om je familie en vrienden om hun mening te vragen.

Wij bieden je de zekerheid dat je monturen thuis mag passen. Tegen betaling van een borg mag je gedurende één week drie monturen mee naar huis nemen om op je gemak te passen. Bijvoorbeeld om te zien of het montuur bij je kleding past, of om familie en vrienden om advies te vragen. En om goed te ervaren hoe de bril zit.

De borg is gelijk aan de prijs van de monturen. Je betaalt de borg in de winkel nadat je de monturen hebt uitgezocht. Als de monturen binnen één week onbeschadigd worden geretourneerd ontvang je de borg retour. Na het verstrijken van de afgesproken termijn vervalt de borg.

#4 rustig wennen aan multifocaal
Rustig wennen aan multifocaal

4. Rustig wennen aan multifocaal

Bevallen de glazen niet dan mag je ze binnen twee maanden ruilen, voor een ander type multifocale glazen. Of je neemt een bril met enkelvoudige glazen en een leesbril. Bij multifocale contactlenzen heb je een gewenningsperiode van één maand.

Wij bieden je een gewenningsperiode van twee maanden voor multifocale glazen. Als je niet tevreden bent en de glazen zijn onbeschadigd, ruil je ze gewoon binnen twee maanden om voor een ander type multifocaal glas met dezelfde glasopties.

Tegen bijbetaling kun je een duurder type multifocaal glas kiezen en/of extra glasopties. Of je kan kiezen voor een bril met enkelvoudige glazen én een aparte leesbril met dezelfde glasopties. Als de kosten voor deze bril(len) lager zijn dan de multifocale bril die je in eerste instantie kocht, dan krijg je het verschil terug. Bij een hogere prijs betaal je bij.

#5 gratis service en advies
Gratis service en advies

5. Gratis service en advies

Lekker lang van je bril genieten? Je mag altijd langskomen om je bril gratis te laten afstellen en onderhouden. Je kunt daarvoor bij elke locatie terecht. Natuurlijk ben je ook altijd welkom voor een gratis oogmeting. Hiervoor kun je ook een afspraak maken, dan ben je snel aan de beurt.

Nog meer zekerheid

Naast onze kwaliteitsgarantie en onze 5x Zeker Garantie kun je bij Hans Anders ook nog rekenen op onze Niet goed, geld terug garantie. En zie je exact dezelfde bril binnen een maand na aankoop elders goedkoper? Dan betalen wij het verschil terug. Dat is onze Laagste prijs garantie.