Rijbewijskeuring door MKIN bij Hans Anders

Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste verjaardag? Dan heeft u bij iedere rijbewijsverlenging een medische keuring nodig. Wij brengen de keuring naar u toe!

In samenwerking met het Medisch KeuringsInstituut Nederland (MKIN) kunt u voor deze rijbewijskeuring terecht bij een aantal Hans Anders filialen. Hier kunt u de rijbewijskeuring door een MKIN arts laten uitvoeren.

Bekijk hier de deelnemende winkels
Bekijk hier de deelnemende winkels

Kies voor een rijbewijskeuring bij Hans Anders:

 • Vertrouwd en dichtbij

  De afspraak vindt plaats in een Hans Anders winkel.

 • Deskundig

  De medische keuring wordt uitgevoerd door een keuringsarts van het MKIN.

 • Betaalbaar

  De kosten voor de rijbewijskeuring zijn 49,95.

Zo verlengt u uw rijbewijs:

 • Maak een afspraak met de MKIN arts

  Bel 088 – 274 5511 (lokaal tarief) om een afspraak te maken bij een Hans Anders winkel.

 • Vul een Gezondheidsverklaring in

  Via mijn.cbr.nl vult u met uw DigiD een Gezondheidsverklaring in. Heeft u geen DigiD? Via cbr.nl/papier kunt u een papieren versie aanvragen. Door drukte bij het CBR raden wij aan om 4 maanden voordat uw rijbewijs verloopt, de Gezondheidsverklaring aan te vragen. U ontvangt een e-mail wanneer de formulieren klaar staan in mijn.cbr.nl. Print dit uit en neem het mee naar de afspraak met de MKIN arts.

 • Laat uw gezondheid onderzoeken

  In 15 minuten onderzoekt de MKIN arts uw gezondheid, waarbij onder andere uw bloeddruk, bloedglucose en gezichtsvermogen worden gecontroleerd. Draagt u een bril of lenzen? En heeft u uw ogen in het afgelopen jaar niet gemeten? Dan adviseren wij u om dit voor de medische keuring alsnog te doen. Daarmee kunt u een herkeuring voorkomen.

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen op mkin.nl of neem telefonisch contact op met het MKIN via 085 - 760 09 10.

Wat gebeurt er na uw keuring?

Na uw keuring kunt u alle verslagen rondom de medische keuring van artsen en specialisten vinden in mijn.cbr.nl. Zodra het CBR alle informatie heeft ontvangen, wordt beoordeeld of u rijgeschikt bent. Er zijn dan een aantal mogelijke uitkomsten:

 • Ja, u bent rijgeschikt!
  Binnen 4 weken ontvangt u bericht via mijn.cbr.nl dat u rijgeschikt bent. U kunt zelf uw rijbewijs verlengen bij uw gemeente.
   
 • Nee, u bent (nog) niet rijgeschikt. Het CBR vraagt om:
  • Een rijtest: u wordt uitgenodigd voor een rijtest bij het CBR. Als u hiervoor slaagt, kunt u uw rijbewijs aanvragen bij uw gemeente.
  • Een toelichting: wanneer het CBR een aanvullende vraag heeft aan de keuringsarts, neem dan contact op met het MKIN via 085 – 760 09 10.
  • Een aanvullende keuring: u ontvangt een verwijzing voor een keuringsarts en/of specialist. U maakt zelf een afspraak bij het MKIN voor deze aanvullende keuring(en). Hierna volgt opnieuw een beoordeling door het CBR.