Bescherm je gehoor goed

Hans Anders heeft een uitgebreid assortiment gehoorbescherming op maat.

Ons Aanbod

Otoplastieken zijn een vorm van gehoorbescherming die helemaal op jouw maat wordt gemaakt voor optimaal comfort. Bij Hans Anders bieden we verschillende soorten op maat gemaakte oordoppen aan. Voor het maken van deze oordoppen maak je een afspraak bij onze audicien. Deze duurt ongeveer 20 minuten.

#1. Op maat gemaakte doppen voor muziek

De otoplastieken met een muziekfilter zijn ontwikkeld voor optimale gehoorbescherming wanneer je naar muziek luistert of muziek maakt.
Door de brede membraan filter ontstaat een vlakke demping  waardoor je het geluid op een zeer natuurlijke manier ervaart. Een vlakke demping is perfect voor mensen die een muziekinstrument bespelen of in een band zitten. Het geluid wordt minimaal vervormd waardoor je zuiver kunt blijven spelen, maar tegelijk beschermd bent tegen te harde muziek. De dempingfilter wordt in het oordopje (otoplastiek) geplaatst. Deze oordoppen sluiten het oor volledig af, waardoor het geluid alleen via de geluidsfilter het gehoor bereikt. De brede filter en het kanaal zorgen er tevens voor dat de gehoorgang voldoende geventileerd wordt, wat zorgt voor een optimaal draagcomfort.

De filters voor in het oordopje (otoplastiek) zijn verkrijgbaar in Mild, Medium, Strong of Extreme filter. Hieronder vind je richtlijnen om je ideale demping te bepalen.

•    Mild: klassieke muziek, zang
•    Medium: Dj’s, musici strijkinstrumenten
•    Strong: musici blaasinstrumenten, live muziek, in clubs en op festivals​
•    Extreme: musici slaginstrumenten, heavy metal, extreme dance

Deze gehoorbescherming is verkrijgbaar vanaf 74,50 per stuk. Wil je liever universele muziekdoppen? Bekijk dan de online collectie.

#2. Op maat gemaakte oordoppen voor andere situaties

Deze oordoppen worden op maat gemaakt en voorzien van een filter. Het filter is in verschillende dempingswaarden verkrijgbaar.

De oordoppen zijn gemaakt van zacht siliconen of hard acrylaat materiaal en kan na levering direct worden gebruikt. 
Je kiest samen met de audicien de dempingswaarde, afhankelijk van de situaties waarin je de doppen wilt gebruiken. De mate van demping van het aantal deciBel hangt af van je wensen, werk of hobby's: wil je nog kunnen communiceren of werk je in veel lawaai en is communicatie niet nodig.

De demping van de filter kun je zelf uitkiezen:

•    Mild: meer rust, voor vliegtuigbemanning, overlast van de buren of van het verkeer   
•    Medium: uitgaan, festivals, voor horecapersoneel, sportdocenten, op het kinderdagverblijf
•    Strong: voor motor- en carbioletrijders, tijdens het klussen, bij circuitbezoek, of als je gevoelig bent voor geluidsprikkels
•    Extreme: in de zware industrie, bouw, bij vuurwerk of ongestoord studeren

Deze op maat gemaakte oordoppen zijn verkrijgbaar vanaf 59,50 per stuk. Wil je liever universele oordoppen? Bekijk dan onze collectie online.

#3. Slaapdoppen

Een partner die snurkt, storend verkeer, werken in nachtdienst of overdag rustig kunnen slapen. Er zijn redenen genoeg om slaapdoppen te overwegen. Deze helpen je bij een ongestoorde slaap. Voor perfect passende oordoppen maakt de audicien een afdruk van je gehoorgang. Deze wordt naar de leverancier gestuurd waar, op basis van deze afdruk, de slaapdoppen gemaakt worden. De rechter heeft een rode kleur en de linker een blauwe. De productietijd voor deze doppen is zo’n 2 tot 3 weken.

Slaapdoppen op maat zijn verkrijgbaar vanaf 49,50 per stuk. Wil je liever universele slaapdoppen? Bekijk dan de online collectie

#4. Zwemdoppen

Heb je snel last van een oorontsteking of andere ongemakken aan je oren na het zwemmen? Of heb jij of heeft één van je kinderen een trommelvliesbuisje of –perforatie? Dan is het raadzaam om je oren te beschermen met zwemdoppen. Zwemdoppen op maat hebben de vorm van je gehoorgang. De oorschelp en de gehoorgang zijn volledig opgevuld, waardoor het oor hermetisch is afgesloten. Hiervoor moet er een afdruk van het oor gemaakt worden door een audicien. 

Zwemdoppen zijn verkrijgbaar vanaf 19,50 per stuk. Wil je liever universele zwemdoppen, bekijk dan de online collectie.