Bescherm je gehoor goed

Hans Anders heeft een uitgebreid assortiment gehoorbescherming op maat.

Ons Aanbod

Otoplastieken zijn een vorm van gehoorbescherming die helemaal op jouw maat wordt gemaakt voor optimaal comfort. Bij Hans Anders bieden we verschillende soorten op maat gemaakte oordoppen aan. Voor het maken van deze oordoppen maak je een afspraak bij onze audicien. Deze duurt ongeveer 20 minuten.

#1. Op maat gemaakte doppen voor muziek

De otoplastieken met een muziekfilter zijn ontwikkeld voor optimale gehoorbescherming wanneer je naar muziek luistert of muziek maakt.
Door de brede membraan filter ontstaat een vlakke demping  waardoor je het geluid op een zeer natuurlijke manier ervaart. Een vlakke demping is perfect voor mensen die een muziekinstrument bespelen of in een band zitten. Het geluid wordt minimaal vervormd waardoor je zuiver kunt blijven spelen, maar tegelijk beschermd bent tegen te harde muziek. De dempingfilter wordt in het oorstukje geplaatst. Deze oorstukjes sluiten het oor volledig af, waardoor het geluid alleen via de geluidsfilter het gehoor bereikt. De brede filter en het kanaal zorgen er tevens voor dat de gehoorgang voldoende geventileerd wordt, wat zorgt voor een optimaal draagcomfort.

De filters voor in het oorstukje zijn verkrijgbaar in een 15, 20 of 25dB filter. Hieronder vind je richtlijnen om je ideale demping te bepalen.

•    15 dB: (orkest) musici, zangers, piloten, stewardessen
•    20 dB: Professionele musici, zangers, Dj’s, Drummers
•    25 dB: Bezoekers aan muziekfestivals en concerten, Dj’s, Drummers, Heavy metal

 

#2. Op maat gemaakte oordoppen voor het werk

Deze oordoppen worden op maat gemaakt en voorzien van een vast (niet instelbaar) filter. De filter is in verschillende dempingswaarden verkrijgbaar. Deze waarden zijn afgestemd op o.a. kantoor, bouw, industrie, landbouw, scheepvaart, heftruck, motorrijden, zware apparatuur, etc. De oordoppen zijn gemaakt van zacht siliconen materiaal en kan na levering direct worden gebruikt. 
Bij deze doorschijnende oordoppen kun je zelf bepalen hoe dempend je de doppen wilt hebben. Je kiest samen met de audicien de dempingswaarde, afhankelijk van de situaties waarin je de doppen wilt gebruiken. De hoeveelheid decibels hangt af van je behoeftes: wil je nog kunnen communiceren of werk je in veel lawaai en is communicatie niet nodig.

De demping van de filter kun je zelf uitkiezen:

•    21 dB(A) Kantoor, lichte industrie, landbouw, heftruck   
•    24 dB (A) Industrie, landbouw, scheepvaart, heftruck
•    26 dB (A) Industrie, landbouw, scheepvaart
•    28 dB (A) Zware industrie, motorrijden
•    32 dB (A) Zware industrie, bouwwerkzaamheden, zware apparatuur

 

#3. Slaapdoppen

Een partner die snurkt, storend verkeer, werken in nachtdienst of overdag rustig kunnen slapen. Er zijn redenen genoeg om slaapdoppen te overwegen. Deze helpen je bij een ongestoorde slaap. Voor perfect passende oordoppen maakt de audicien een afdruk van je gehoorgang. Deze wordt naar de fabriek gestuurd waar, op basis van deze afdruk, de slaapdoppen gemaakt worden. De rechter heeft een rode kleur en de linker een blauwe. De productietijd voor deze doppen is zo’n 2 tot 3 weken.

 

#4. Zwemdoppen

Heb je snel last van een oorontsteking of andere ongemakken aan je oren na het zwemmen? Of heb jij of heeft één van je kinderen een trommelvliesbuisje of –perforatie? Dan is het raadzaam om je oren te beschermen met zwemdoppen. Zwemdoppen op maat hebben de vorm van je individuele oor. De oorschelp en de gehoorgang zijn volledig opgevuld, waardoor het oor hermetisch is afgesloten. Hiervoor moet er een afdruk van het oor gemaakt worden door een audicien. Zwemdoppen kunnen direct tijdens de afspraak gemaakt worden en meestal ook direct worden meegenomen.