Hé, een platte lenshouder?

Het is misschien even wennen: de vertrouwde cilindervormige lenzenhouder bij onze all-in-one lenzenvloeistoffen heeft plaatsgemaakt voor z’n platte broertje. Waarom, zul je je afvragen? Nou, daar zijn best goede redenen voor. Je leest ze hieronder.
 

Minder lenzenvloeistof nodig

Het grootste voordeel is dat je met de platte lenzenhouder minder vloeistof nodig hebt. Het doel van de lenzenvloeistof is dat je lenzen gedurende de nacht vochtig te houden. Daarvoor is het genoeg als je lens net onder het vloeistofoppervlak verdwijnt.Je hoeft de platte lenshouder niet helemaal tot aan de bovenste rand te vullen. Als je deze aanwijzing aanhoudt, verspil je geen vloeistof en heb je ruim voldoende aan 2 flessen all-in-one lenzenvloeistof per 3 maanden.

  • Eerst een bodempje

    Natuurlijk heb je ervoor gezorgd dat je lenshouder schoon is en je handen gewassen voordat je je lenzen gaat uitdoen. Doe een bodempje lenzenvloeistof in je lenshouder.

  • Lenzen in de houder

    Leg vervolgens je lenzen in de lenshouder. Dat gaat makkelijker omdat er al een bodempje vloeistof in zit.

  • Vul de vloeistof aan

    Druppel de lenzenvloeistof op je lenzen, tot ze ondergedompeld zijn. Meer dan dat is echt niet nodig.

Kies je lenzenvloeistof

Andere voordelen van de nieuwe lenshouder

Je had het natuurlijk al gezien: deze lenshouder heeft twee verschillende doppen. Zo is meteen duidelijk welke lens voor welk oog is. Deze lenshouder is ook veiliger, je hebt minder kans dat de lens beschadigd raakt bij het dichtdoen van de houder. Verder is het goed om te weten dat deze nieuwe lenshouder een antimicrobiële laag heeft, die voorkomt dat bacteriën zich kunnen hechten aan het oppervlak.

Extra tips voor het bewaren van je lenzen

Haal de lens met je wijsvinger uit de houder. Pas op met scherpe nagels en doe het voorzichtig, zodat de lens niet beschadigt. Open je een nieuwe fles lenzenvloeistof? Vervang dan ook je lenshouder. En maak 1 keer per week het schroefdraad van je lenshouder schoon met een tissue en wat lenzenvloeistof.

Plat voor de brievenbus

Je las het net al: niet alleen de lenshouder, ook de flessen vloeistof zijn plat geworden. Dat heeft als voordeel dat het pakketje lenzen en vloeistof door de brievenbus kan. Je hoeft voortaan dus niet meer thuis te blijven omdat je online lenzen hebt besteld.

Lens Totaal Plan

Nóg makkelijker maken we het je met ons vernieuwde Lens Totaal Plan. Dan hoef je ons maar één keer je wensen door te geven en worden je lenzen vervolgens automatisch bezorgd. Tussentijds wijzigen gaat heel makkelijk en pauzeren kan ook. Met het Lens Totaal Plan heb je daarnaast ook nog eens standaard 10% korting.