Brandende ogen? Rug- of nekpijn? Moeite met slapen? Als dit jou bekend voorkomt en je bent elke dag wel een paar uur met je computer of smartphone bezig, lees dan gauw verder. Waarschijnlijk verdwijnen je klachten als sneeuw voor de zon met een beeldschermbril. We leggen het uit.

Minder hoofdpijn en rug- of nekklachten

Een beeldschermbril is speciaal gemaakt voor de kijkafstand naar je computer, laptop, tablet of smartphone. Het gevolg: je ziet moeiteloos scherp, hoeft niet te ‘knijpen’ met je ogen of over je scherm gebogen te zitten. Misschien ben je je er niet bewust van dat je dit doet. Maar hoofdpijn en rug- of nekpijn zijn signalen die je lichaam niet voor niets geeft. Bij een beeldschermbril zijn de glazen zo gemaakt dat je zowel op normale leesafstand als op beeldschermafstand tekst goed kunt lezen. Zo kun je relaxt kijken, in een natuurlijke houding.

Minder last van schadelijk licht

Een ander effect van beeldschermen is dat ze blauw licht uitstralen. Als je overdag veel met de computer werkt en ‘s avonds gaat gamen of filmpjes kijken op je smartphone, krijg je hier veel te veel van. Waarom is dat schadelijk? Nou… dit licht zorgt ervoor dat je lichaam minder melatonine aanmaakt. Melatonine is een waardevol stofje dat ervoor zorgt dat je makkelijk in slaap valt. en melatonine doet veel meer. Het is ook een antioxidant die een belangrijk rol speelt bij het voorkomen van ziekten, hoge bloeddruk of depressie. Met een speciale coating op je glazen neutraliseer je het blauwe licht. Daardoor krijgen je ogen meer rust, en krijg jij een gezonde dosis melatonine.

Denk je dat een beeldschermbril iets voor jou is? Vraag dan onze opticien welke glazen precies voor jou geschikt zijn. We hebben namelijk meerdere soorten waaruit je kunt kiezen. Meer informatie over onze glazen vind je ook hier.